řemeslníci každodenní potřeby
jsme tu pro vás non-stop
logo FRYDL Servis
non-stop
770 61 61 61
 

Blog

zpět na seznam článků

Termostat jako základ úspory energií na vytápění

Mistři řemesla doporučují

Termostat je základem úspory energií při vytápění! Kvalitní termostat významně sníží náklady na provoz. Kvalitní a dobře nastavený prostorový termostat dokáže zvýšit komfort při užívání topení zcela automaticky. Jakmile jednou nastavíte termostat, už o něm nemusíte ani vědět. Prostorový termostat je tedy základem pro dobré vytápění.


Dnešní standardní termostaty jsou přesné, zcela digitální s možností ovládání přes mobil (mobilní aplikace). Nutností je mít doma připojení k internetu a u sebe mobilní telefon. Do mobilu si stáhnete jednoduchou intuitivní aplikaci a budete moci své topení regulovat a kontrolovat na dálku. Jedete z chaty a před dojezdem domů zapnete s aplikací na dálku topení a při příjezdu budeme mít již vytopený domov. Pohodlné a intuitivní ovládání nových termostatů vás překvapí a velmi rychle si ovládání osvojíte a oblíbíte

Vhodné nastavení termostatu a jeho používání v denním a nočním režimu dokáže výrazně snížit náklady na vytápění. Nastavení a zapojení by měl vždy udělat profesionál - odborník. Odborník Vám pomůže vybrat vhodné zařízení, které nainstaluje, zapojí a následně seřídí. Naprogramuje termostat a následně vás naučí termostat obsluhovat.

Princip prostorového termostatu je jednoduchý. Termostat dokáže automaticky regulovat výkon vytápění. Na základě informací o aktuální teplotě vyhodnotí a srovná požadavek na vytápění s ohledem na požadovanou teplotu. Jednoduše řečeno, nastavíte si v programu požadavek na teplotu v ložnici na 19 stupňů v noci a 21 stupňů od 6 do 8 hodin ráno, kdy vstáváte. Když poté odcházíte do práce, teplota se opět automaticky sníží. Naopak, půl hodiny před návratem se zase zvedne na vámi nastavenou provozní teplotu, zkrátka si nastavíte takový topný režim, jaký vám vyhovuje. Termostat se sžije s vaším životním režimem.

U nás ve Frydl servisu jsme vybrali sady kvalitních termostatů, které dodáváme v akčním balíčku včetně montáže, nastavení požadovaného režimu a zaškolení. Technik přijede na místo, namontuje termostat, stáhne a zprovozní s Vámi aplikaci a naučí Vás systém používat. Celé je to na hodinu práce.

Tato služba je velmi aktuální a žádaná. Máme dostatečnou zásobu a díky tomu můžeme garantovat dodání do týdne od objednání.


zpět na seznam článků